2009. október 17., szombat

nem hittem volna

De tetszett a Watchmen. Nagyon durva a világa, szerintem messze keményebb, mint a sin city, mert ez sokkal nagyobb erkölcsi problémákat vet fel, míg a sin city egy elejétől a végéig egy fantáziavérfürdő egy kurvavárosrésszel, pár nagydarab haramiával, hartigánnal, mindenkivel. Talán amúgy tényleg, ezért is jobban tetszik ez, mert csupa ismeretlen arcot látok (persze nem mind ismeretlen, csak én nem láttam még őket). Nem mintha nem szeretném Bruce Willis bácsit amúgy.

Adva van ugye pár kiégett, vagy nem is annyira kiégett maszkos szuperhős, akik nem is szuperhősök igazából, az ember joggal nézhetné a legsötétebb bűnözőnek őket. Meg adva van egy kék "csicska", aki a doktor manhattan nevet viseli (amit Mannek már kifejtettem, miért nem szeretem). Igazából valami istent játszó viagraemberről beszélhetünk itt, nem tudom, nem is volt szimpatikus, meg olyan hiteltelen az egész figura. Akkora arca van, betölti az egész filmvásznat. (igazából nem spoilereznék itt sokat, néha előfordul, bocsánat :))
A Rorschach volt az egyetlen figura, akit kedveltem, aztán meghal, mert a kék izomfiú megöli :( Kicsit hasonlított amúgy bereczkire, akit nem szeretek, de jó lenne azt is ilyen szociopataként látni :P.

Meg én kedveltem a pisztolygolyóelkapó Adriant is, aki a film rosszarcúja. Gazdag, okos, befolyásos, kiszámíthatatlan. Ki nem akar olyan lenni? :)

A filmben az is tetszett, hogy tényleg ki vannak égve a szereplők, tehát ilyen pocakos szuperhősök rohangásznak benne, vicces volt :D Meg az elején egy szemüveges klárkkent-féle figura sörözget valami másik nagyöreggel, az ilyen jeleneteknél látszik, hogy a szuperhősök is emberek. Alig várom, hogy majd batmant is láthassam dámázni egy öregek otthonában.

A film zenéje tényleg jó egyébként, több helyen olvastam.

Van egy videókritika, abban azt kifogásolják, hogy túl sok a szexjelenet a filmben. Ezzel nem értek egyet, tényleg van benne néha (álítólag 4, szerintem az a 4 az 1 igazából, a többiben szex nincs, márpedig akkor hol beszélhetünk szexjelenetről) , de mikor a videókritikát láttam, úgy hőbörgött az illető, mintha a film csak ebből állna.

A videókritikus helyében jobban kiemeltem volna a brutalitást. Mert az szembetűnőbb. Sokszor megrettentő/elborzasztó/undorító (de tényleg), de valahogy mégsem kapcsoltam ki a filmet (nem úgy mint az amerikai história x végénél, de azt most nem fejtem ki). Gyerekeknek azért nem ajánlott. Szokásos dolog, hogy valaki fejét egy asztalba verik bele, kitörik kezét lábát, stb. Egyébként nem szeretem a brutalitást, Man küldött egy videót a film elejéről, mielőtt láttam volna, ahol a komédiás nevű ürgét kivágják az ablakon. Ekkor úgy döntöttem, nem nézem meg a filmet, már ez is elég volt belőle. Aztán egy hét eltelt, hogy ezt elhatároztam, és csak megnéztem.

Nem bántam meg, de azért eléggé a hatása alá kerültem. Most feldolgozom. Kezdetnek egy kis villanytan-tanulással (ez volt a reklám helye).

Itt meg a trailer helye van.
Ez alatt menő zene is jó.


5 megjegyzés:

  1. Mondtam én hogy jó az a film.
    Végül is Adrian a legnagyobb arc benne, mivel a főhős, a szemüveges 2.Bagoly eléggé egy impotens Clark kent benyomását kelti, a csaj ugyanakkora kurv@ mint az annyja, Roarschak, vagy ki, az meg olyan mint a Sin City Marvja. Csúnya, nem szeretik, és ezért szociopata lesz.
    Adrian viszont tényleg megmenti a világot, és még meg is leckézteti mellé.
    Amúgy azt hittem hót búza az az ember pedig nem is.
    Dr Manhattan meg...
    Na mindegy a bejegyzés tetszik, többnyire egyet is értek vele, de bővebben ezt kifejtem majd mostan a saját portámon.

    VálaszTörlés
  2. Pár kieg amúgy: szóval manhattan, mielőtt azzá lett, ami, egész szimpatikus volt, szóval az olyan bájos az a történet, ahogy összeismerkedik a barátnőjével, stb., de aztán komolyan, mikor olyan kékember, a legjobb szó rá: fasz. Leginkább. Öntömjénező, kiégett fasz.

    Adrian nekem már az elején is tetszett, mert valahogy megnyerőbb arcú, mint a többi egyed, ráadásul egy árnyalt jófiú, mert ő menti meg a bolygót, ahogy írtad is, de közben nem ingyen. Emellett a világ legokosabb embere a filmben, ahogy többször elmondják.

    Más: Adrian nevű szőke faszi szerepel a Sátánkában is, de ott nem jófiú... namindegy, csak közbekahogtam :D

    A rosárk amúgy egy hőzöngő pszichopata, mit vár tőle az ember; a komédiás is egy állat leginkább; clark kent olyan szerencsétlen; a csaj közönséges; a kékembert utálni lehet leginkább; marad tehát adrian. Több, mint a semmi.

    Az akciójelenetek meg faszák. Pont.

    VálaszTörlés
  3. "- Az 1990-es változatban Arnold Schwarzenegger lett volna Dr. Manhattan, Robin Williams Rorschach, Richard Gere vagy Kevin Costner Dan Dreiberg/ Éjjeli Bagoly, Gary Busey Eddie Blake/ A Komédiás, míg Jamie Lee Curtis Laurie Juspeczyk/ Selyem Kísértet."

    Ezt a filmpontról szedtem. Több helyen is láttam ezt a Robin Williamses dolgot. Ez vicc? :D Robin Williamsről a Mrs Doubtfire jut eszembe... Jó lett volna bizonyosan rosárknak. (jó színész, én nagyon szeretem, a good will huntingban is nagyon jól játszik, de azért ez a szerep khm nem neki való). Svarcit megnéztem volna kék fiúnak azért, az vicces lett volna :)

    VálaszTörlés
  4. Na tess, én meg swarczit nem tudtam volna Manhattennek elképzelni. Arnoldkánk pucéron... jaj, de mondjuk ez a mostani se semmi.
    adrian télleg jófej, dem Robin Williams mint Rorschak, hát az lál lett volna. Lehet hogy vicceket mesélt volna két szadista megmozdulás között.
    Az a bohócos vicc tényleg jobb lett volna az ő előadásában.

    VálaszTörlés
  5. ui: nem tudtam hogy menhetten doki így kikészít de ha tudom elárasztottalak volna linkekkel róla:)
    Amúgy a legjobb szövege a LIVE ME ALONE!

    VálaszTörlés