2010. január 2., szombat

lett egy bázis hintaló

Egy színteszttel kezdeném, melyet a vital.hu-n találtunk apámmal, meg én már korábban is láttam. Na, milyen számot láttok?

Elárulom. Nem láttok lóf*szt se.

"Sem a szabályos színlátású, sem a színlátás-fogyatékos nem lát számot."

Akkor meg miért van ott azok között az ábrák közt, amelyeken normál látású emberek számot látnak? Na ez az élet egyik nagy kérdése.
Amúgy meg nyasgem. Mi az, hogy színlátás-fogyatékos. Mi az, hogy fogyatékos lennék, ha nem látnék minden színt. Ha színtévesztő lennék, úgy tökönrúgnám azt, aki írta, meg aki rajzolta ezt a píszofsitet, hogy na.

Más. Mielőtt elfelejteném, bemásolom ide szépen a címadó dalocskát.



No. Kérem szépen, ma életem egyik legszebb napja volt, mert megtaláltam a felbecsülhetetlen értékű Pappmárió kötetem, így ezzel együtt már három(!!!) kötetem van a Mestertől (kölcsön csak nagyösszegű jutalék fejében vagyok hajlandó adni). Megjegyzem, épp a Nyilas Attila-kötetem kerestem, úgy bukkantam rá erre, meg egy másik könyvre, amit Nagy Gábor írt. No. 3 nagy kortárs író/költő/hadvezér. Amiért beleírtam őket a blogomba, igazán meghívhatnának egy sörre. Majd matekvizsga után, melynek felkészülése holnap délután véget fog érni remélem, nem nyúlok bele az estébe, amúgy is már csak integrálást ismétlek át; bár azzal megint az az érzésem, hogy nem tudok, pedig karácsony előtt tudtam. Sebaj, hétfőn megyek azért. Ezúttal Óbudára, az Óbudai Egyetemre. Ja, bocs. Már nem béemef:P

Zárásként, mert megnéztük Mesivel a Killbélákat, iderakok egy jó kis zenésvidejót.




9 megjegyzés:

  1. Mint leendő közgazdész említeném, hogy a jutalék szó ide nem alkalmazható.
    Viszont a nagyösszegű kölcsönzési díjat lehet hogy kifizetném.

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye? kijavítunk, de a könyv meg mégiscsak kéne:D Tőled elég egy sör szintén januárban (persze könyvenként egy), csak hogy megismerkedj eme kiváló olvasmányokkal. (papp márió tollából: madárépítészet, egy pornográf történet, én írok önnek). Ezekkel tudok szolgálni.

    VálaszTörlés
  3. Nos ha ezekkel szolgálnál, roppant mód tudnék örülni, a sörözésnek Veled úgyszintén.
    Egyeztessünk időpontot (mostanában nagyon benne vagyok úgyis). Várj, megnézem a határidőnaplóm... majdnem egész január jó.

    VálaszTörlés
  4. Vass Zoltán professzor úr (aki egyébiránt színpszichológiát is szokott tanítani) azt magyarázta, hogy azért kell a megtévesztő ábra, hogy lebukjanak, akik csak betanulták az ábrák sorrendjét (mert mondjuk mindenképp vadászpilóták akarnak lenni, bár a példa nem biztos, hogy helytálló). De bennem is felmerültek a következők:
    1. a fals ábrát nem lehet betanulni?
    2. miért nem cserélik meg egyszerűen a képek sorrendjét?
    na mindegy, nyasgem meg ilyesmi. nem sörözést, de egyéb találkozót
    velem is tessék összehozni, mert 10 nap múlva utazom.

    VálaszTörlés
  5. Vizsgához nagy kalappal, amúgy hogyhogy óbudára mentek? milyen hülyeség ez?

    Az integrálás miatt ne aggódj, az az 1 ami kb ment nekem pázmányon (ez azt jelenti hogy totális 0 segédlettel írtam a 10ből 3 pontot), a lényege hogy xnégyzet az 2x, x az egy konstans szám, a konstanst meg lesz@rják, mert senkit sem érdekel.

    A színes vacakra meg annyit, hogy ez olyan Luyo, mint a művészet: a művész azt magyaráz bele amit láttatni akar, ha a többiek nem látják, az nem baj, csak vegyék meg a belépőjegyet a kiállításra .
    A színtévesztéssel amúgy szerintem együtt lehet élni.

    VálaszTörlés
  6. Admirál: majd megbeszéljük, most 4-én ha vizsgázom, utána ráérek, az okéjj lesz. Meg lehetne banyának is szólni, és Carmen: igen ezt is megoldjuk :)

    Lehet ebben valami a fals dolgos megtanulásban... de akkor is szivatás. Én nem vagyok színvak, mégis hunyorogtam, hogy kihozzak belőle egy számot, és akkor kiderül, hogy nem is tudok, mert nem is lehet, szóval ez nem korrekt. Nálunk amúgy mikor volt vizsgálat, összevissza kérdezték.

    Becsületnem: Azért megyünk óbudára, mert ott is van egy része a fősulinak, és ez a matek konkrétan oda van beosztva.

    Tudod, nem akarok paraszt lenni, de nagyot nevettem a hozzászólásodon, meg eszembejutott, miért nem megy neked az a suli :D Az a deriválás amit írtál, de mondjuk gondolom, hogy tudod, csak vicces volt :P De lesz az is. Tudom az integrálást is remélhetőleg, csak már megszoktam a deriválást, integrálásnál meg nem csak gépiesen kell számolni, az a baj vele.

    Bocs a hosszú válaszért, de még lesz:
    láttam a nők lapjában egy képsorozatot, egy fotóművésztől, aki 200 000 Ft címet adott egy olyan fotósorozatnak, amin egy hölgy volt látható, különböző méretű keblekkel. Állítólag provokatív volt. Semmit sem éreztem, provokációt sem, mikor láttam. Egy szar volt. Nem váltott ki érzést, a cím meg nem érdekelt, nekem ne magyarázza meg, mit jelent a cím. Lehetne 200 001 Ft is, 199 990 is. Remélem értitek, ezt mire írom. Nem hordoz mögöttes tartalmat.
    Ezt a művészesre.
    A színtévesztéssel meg...szerintem is együtt lehet élni, még a közlekedésben is, hiszen csak látja gondolom az ember, hogy az alsó ábra mondjuk a mászkáló ember, a felső meg az álló, meg lehet szokni, még ha nem is látja rendesen a színét az ember.

    VálaszTörlés
  7. (4-e után akkor érek rá, ha most levizsgázom, ezt elfelejtettem leírni:P de azért reméljük

    VálaszTörlés
  8. Jajajaj:D
    Az mondjuk most hogy így mondod tényleg a deriválás, de ezek után tényleg nem csoda hogy nem ment az egyetem.
    Asszem már sejtem melyik az integrálás, de pl nem tudom nálatok ilyen l'hopital szabály, meg improprius integrál volt e, így nem tudom azt mondani hogy biztos átmész.
    Bár amilyen retek nagy mázlis vagy, azt amit nem tudsz a szerencséddel kipótolod:)
    Amúgy közölhetted volna parasztabb módon is, az egyetemi hozzászólások után már a szemem se rebbent volna:P
    Amúgy majd mondj egy időpontot amikor találkozzunk, aztán találkozunk.

    VálaszTörlés
  9. Lopitál elméletben volt, az amúgy is arra jó csak, hogy felvágj a csajod előtt :P Szerintem. Nem nálunk gyakorlati kérdések vannak főleg, elmélet 20 pont volt, 50 a gyakorlat. Mai bejegyzésben írtam, hogy szerintem sikerült. Főleg a gyakorlat ment, elméletnek kb felét tudtam.

    VálaszTörlés